Banankaka med kakao

Banankaka med kakao

Ingredienser

  • 3 1/2 dl dinkelmjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 dl kakao
  • ½ dl grovt hackade pistagenötter
  • ½ dl grovt hackad sötmandel
  • 2 tsk malet kaffe
  • 3 medelstora ägg
  • 1 dl flytande honung
  • 0,75 dl kallpressad rapsolja
  • 1 msk fint riven färsk ingefära
  • 2 dl mosad banan
  • 4 medelstora morötter (4 dl rivna)

Gör så här:

  1. Starta ugnen på 175 grader.
  2. Ta fram en rund form med löstagbara kanter eller en sockerkaksform och smörj med lite rapsolja.
  3. Blanda de torra ingredienserna (dinkelmjöl, bakpulver, kakao, pistagenötter, sötmandel och kaffe) i en bunke. Rör ordentligt så att bakpulvret blandas runt.
  4. Rör ihop ägg och honung i en annan bunke med oljan, ingefära, mosad banan och de rivna morötterna.
  5. Häll sedan över de torra ingredienserna i äggblandningen och blanda runt till en jämn smet med en sked.
  6. Häll hela smeten i formen och grädda i ugnen i ca 35 minuter.
  7. Låt kakan svalna och skär sedan upp den i små bitar eller ställ fram hel.


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän