Bavette alla Puttanesca
Oliver, sardeller och kapris ger en utmärkt sälta till rätten. Bavette är en platt form av Spaghetti.
Ingredienser:
- 400 g Barilla Spaghetti
- ½ dl olivolja
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 14 sardeller i olja (raka)
- 400 g körsbärstomater på burk
- 250 g körsbärstomater, färska
- 100 g kapris, helst stora med stjälk
- 100 g svarta oliver med kärna
- 4 stjälkar grovhackad persilja
- 2 peperoncini, torkade och smulade
- 1 dl vatten från pastakoket
Garnering:
- 70 g riven parmesan
Gör så här:
- Häll olivolja i stekpannan, stek vitlök och peperoncini hastigt så den inte bränns.
- Häll på körsbärstomaterna från burk och sardellerna.
- Lägg i kapris och oliver.
- Koka ihop på hög värme, sänk värmen efter 3 minuter till medelvärme och lägg i persilja.
- Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
- Spar lite pastavatten till såsen.
- Blanda ihop pastan tillsammans med såsen och 1 dl pastavatten.
- Garnera med riven parmesan.
- Servera!
Receptbidrag:
- barilla
Veckans pasta recept som skall tillagas i TV4 förkväll tisdag Bavette med tomat, kapris och sardeller http://ht.ly/1PfQM #middag #fisk
Den här kommentaren var postat ursprungligen på Twitter
Veckans pasta recept som skall tillagas i TV4 förkväll tisdag Bavette med tomat, kapris och sardeller http://ht.ly/1PfQM #middag #fisk
Den här kommentaren var postat ursprungligen på Twitter
Veckans pasta recept som skall tillagas i TV4 förkväll tisdag Bavette med tomat, kapris och sardeller http://ht.ly/1PfQM #middag #fisk
Den här kommentaren var postat ursprungligen på Twitter
Veckans pasta recept som skall tillagas i TV4 förkväll tisdag Bavette med tomat, kapris och sardeller http://ht.ly/1PfQM #middag #fisk
Den här kommentaren var postat ursprungligen på Twitter