Chokladkaka utan socker, mjöl och mjölk

Denna chokladkaka blev en stor hit här hemma, utan socker, mjöl och mejeriprodukter. Originalreceptet är en tårta från Annika Sjöö men jag valde att göra en kaka av den på grund av lite tidsbrist.

14-16portioner
Svårighetsgrad: Medel
Laktosfri: ja
Tid: Arbetstid ca 60 minuter+ tid i ugnen och nedkylning.
Gör den gärna dagen före.

 

 

 

Ingredienser:

  • 15 urkärnade dadlar
  • 2 dl vatten
  • 3 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl kokosmjö
  • 1 dl smält smakfri kokosolja
  • 4 msk kakao
  • 3 tsk bakpulver
  • 4 ägg

Topping:

  • 9 dadlar
  • 1 burk (180g) cashewsmör
  • 3 msk kakao
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 1 förpackning (250 ml) krämig kokosgrädde
  • 2 msk honung

Gör så här:

Kakan:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Koka dadlarna med vattnet på låg värme tills vattnet är bortkokat.
  3. Smält kokosoljan.
  4. Mixa dadlarna tillsammans med alla torra ingredienser, kokosoljan och äggulorna.
  5. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner i smeten. Rör om.
  6. Smörj en springform med olja och bröa vid behov med mandelmjöl eller kokos och bre ut smeten i formen
  7. Grädda i 17-20. min.
  8. Låt svalna.

Toppingen:

  1. Mixa allt i matberedare till fluffigt.
  2. Ställ in i kylen tills kakan har svalnat.
  3. Täck hela tårtan med krämen.
  4. Förvara i kylen!


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän