Frittata med pasta och pancetta

Frittata di pasta con gli zoccoli

Ingredienser:

  • 400 g Barilla Spaghetti
  • 400 g pancetta eller rökt sidfläsk skuret i bitar 2×1 cm stora bitar
  • 1 msk olivolja
  • ¼ zucchini skuren i halvcentimeter tjocka halvmånar
  • 6 ägg
  • Svartpeppar
  • Salt

Garnityr:

  • 100 g ruccola

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
  2. Stek pancettan i lite olivolja tills den får fin stekyta och blir knaprig, cirka 7 minuter.
  3. Lägg upp på hushållspapper och låt rinna av.
  4. Stek zucchini i fettet som är kvar i pannan, peppra.
  5. Vispa äggen med svartpeppar.
  6. Lägg ner spaghetti och pancetta med zucchinin i stekpannan.
  7. Häll på äggen och salta. Se till att frittatan inte fastnar i stekpannan.
  8. När undersidan fått färg och ägget stelnat, lägg en stor tallrik som lock och vänd upp frittatan på tallriken.
  9. Häll ner frittatan i stekpannan igen, nu på andra sidan.
  10. Stek även den sidan gyllenbrun.
  11. Toppa med ruccola och servera med en enkel sallad.

Receptbidrag:

  • Barilla


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän