Hallonglass

En enkel gräddglass med smak av hallon med hela hallon i smeten.

Antal personer: 4
Laktosfritt:
nej
Svårighetsgrad:
lätt
Tid:
15 minuter arbete+ tid i frysen

Ingredienser:

  • 3 dl grädde
  • 3 ägg
  • 2 msk agave sirap
  • 4 tsk *hallonpulver
  • ca 1 dl frysta hallon

Gör så här:

  1. Vispa grädden tillsätt äggen, agave sirap (har du ej agave sirap så kan man ta ca 0,5 dl florsocker) och hallonpulver.
  2. Tillsätt 1 dl frysta hallon och rör ihop

I glassmaskin:

  1. Häll smeten i glassmaskin och kör till glassen är klar, brukar ta ca 20 minuter.
  2. Lägg upp glassen i en plastburk med lock och låt vila i frysen i ca 1 timmar, vi använde en *Gourmet miniform för att få lagom stora portioner.

Utan glassmaskin:

  1. Häll smeten i en form av valfri sort, portionsstorlek eller en plastburk.
  2. Ställ in i frysen.
  3. Rör om efter ca 1 timmar.
  4. Frys ytterligare 2 timmar (eller längre).

Upptining:

  1. Låt stå ½ timme i rumstemperatur eller 2 timmar i kylskåp innan servering.

*Köp i vår butik på Ninasmat.se



Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän