Kanelbullar med ingefärsfyllning

Kanelbullar med ingefärsfyllning

Ingredienser:

  • 50 g jäst för söta degar
  • 175 g smör
  • 5 dl mjölk 3%
  • 2 tsk kardemumma
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl socker
  • 800 g (12 1/2 dl) dinkelmjöl

Fyllning:

  • 300 smör
  • 3 dl hackad syltad ingefära
  • 1 1/2 dl socker
  • 3 msk kanel

Pensling och dekoration:

  • 1 ägg
  • pärlsocker

Gör så här:

  1. Smält smöret, blanda med mjölk och låt det bli fingervarmt
  2. Smula jästen i en bunke.
  3. Rör ut jästen i mjölkblandningen.
  4. Väg upp mjölet.
  5. Har du ingen våg så mät upp (degen ska vara kletig)
  6. Tillsätt socker, kardemumma, salt och mjöl (spara lite till utbakningen).
  7. Arbeta ihop och gärna länge minst 5 min i maskin eller 10 min för hand, till en smidig deg. Låt jäsa till dubbel storlek under bakduk ungefär 30 min.
  8. Under tiden degen jäser, förbered fyllningen, ta fram smöret, socker, kanel och hacka den syltade ingefäran.
  9. Knåda degen på mjölat bakbord.
  10. Dela den i tre delar.
  11. Kavla ut varje del till en fyrkant på mjölat bakbord.
  12. Bred ut smöret på den utkavlade degplattorna.
  13. Strö över kanel, socker och ingefära.
  14. Rulla ihop, skär varje rulle i 12 skivor och lägg i bullformar eller på bakplåtspapper.
  15. Låt jäsa under bakduk i 40 min.
  16. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
  17. Grädda i 250 grader i 5-10 minuter i nedre delen av ugnen.
  18. Låt svalna på galler.
Etiketter: , ,


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän