Tycker du om kombinationen lakrits och choklad ska du prova denna kladdkaka.
Ingredienser:
- 150 g smör
- 3 ägg
- 2,5 dl brunfarin strö
- 3 dl dinkelmjöl
- ¾ dl kakao
- ½ dl choklad kross
- ½ msk vaniljpulver
- 1 krm salt
- rivet skal av 1 citron
- 2 msk lakritspulver – finns hos ninasmat.se
- 2 msk lakritssirap, söt – ninasmat
Till servering:
- 3 dl vispgrädde
- Lite citron eller lakrits som smaksättning
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°.
- Smält smöret.
- Rör ihop ägg och socker och blanda ner smöret.
- Blanda övriga ingredienser i en skål och rör ner det i smeten.
- Häll ut smeten i springform delbar i silikonform.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 20 min.
- Lossa kakan från formen och låt den kallna.
Serveringstips:
- Servera med lättvispad lakritsgrädde som du har smaksatt lite lakritspulver – finns hos ninasmat.
Spännande kombo
Spännande kombo
En väldigt god kaka. En smakbomb! Jag gjorde den med saltlakritssirap på toppen istället för den söta sirapen i kakan. Det blev mycket lyckat.
En väldigt god kaka. En smakbomb! Jag gjorde den med saltlakritssirap på toppen istället för den söta sirapen i kakan. Det blev mycket lyckat.