Lakritsspetsad tiramisu

Receptbidrag från en duktig kock, Petter som har bloggen Pappakock på en lakritstiramisu


8 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Laktosfri: Nej
Tid: Arbetstid ca 30- 45 minuter+ tid i kylen.
Gör den gärna dagen före.

Ingredienser:

  • 500 gram mascarpone
  • 4 äggulor
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1,5 dl starkt kaffe
  • 2 msk cointreau (apelsinlikör)
  • 200 gram savoardikex
  • 2-3 msk salt salmiaksirap*
  • 1 msk kakao


Gör så här:

  1. Vispa grädden med 1 msk socker, hårt.
  2. Vispa äggulorna mes resten utav sockret.
  3. Blanda sedan allt med mascarpone, men blanda försiktigt.
  4. Blanda kaffe & likör, doppa kexen hastigt och lägg dem i en form, ringla över lakritsen.
  5. Lägg över mascarpone & lägg ett nytt lager.
  6. Ställ i i kylen i minst 2-3 timmar, gärna över natten.
  7. Pudra med kakao innan servering.


Receptbidrag & bild:

Petter på pappakock. Petter bloggar på Pappakock och twitter Pappakock

 

*Köp i vår butik på Ninasmat.se

Etiketter: ,


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän