Matiga våfflor

Matiga våfflor med riven morot och havregryn, passar bra med matigare tillbehör.

Tid: ungefär 30 minuter-1 timma
Svårighetsgrad:
medel
Antal portioner:
8-10 laggar
Laktosfri:
nej

Ingredienser:

  • 3 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 75 gr margarin
  • 7 dl mjölk
  • 1 stor morot
  • 2 dl havregryn
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk kanel


Gör så här:

  1. Smält margarinet och låt det svalna.
  2. Häll salt, äggen, mjölken och det smälta margarinet i en bunke eller matberedare.
  3. Riv moroten och häl i bunken.
  4. Vispa ned de övriga ingredienserna med elvisp eller för hand.
  5. Blanda ordentligt.
  6. Smeten ska vara tjockflytande.
  7. Smeten kan förberedas (förvaras då i kylskåp) eller gräddas med detsamma.

 Servering:

  • Serveras med t.ex. hallonsylt eller rivna morötter på.
  • Toppa med skivat äpple och vanilj glass och kanel på.
  • En klick keso med kanel
Etiketter:


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän