Muffins med mintchoklad

Muffins med mintchoklad
Ingredienser:

  • 4 ¾ dl siktat dinkelmjöl
  • 1 msk bakpulver
  • ½ krm salt
  • 1 ½ dl rårörsocker
  • 200 gram Lindt Excellence – Intense Mint
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 6 msk rapsolja
  • 1 tsk vaniljpulver

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj en muffinsform med 12 fördjupningar eller ställ upp 12 pappersformar på en plåt.
  3. Rör ihop mjöl, bakpulver och salt i en stor bunke.
  4. Grovhacka chokladen.
  5. Tillsätt socker och chokladbitarna i mjölblandningen och rör om.
  6. Vispa äggen lätt i en skål och vispa sedan i mjölken, oljan och vaniljpulvret.
  7. Gör en hål i mitten av de torra ingredienserna och häll i äggblandningen.
  8. Rör försiktigt tills allt är blandats men rör inte för länge.
  9. Fördela smeten i den smorda muffinspannan eller i formarna.
  10. Grädda muffinsen i ugnen i cirka 20 minuter tills de har rest sig, är gyllenbruna och känns fasta.
  11. Låt muffinsen vara kvar i pannan i 5-10 minuter, servera dem varma eller lägg dem på ett galler och låt kallna.
Etiketter: ,


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän