Rabarbercheesecake med vit choklad och jordgubbar

Denna gjorde vi till midsommar, med sommarens rabarber och serverade jordgubbar till.


10-12 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Laktosfri: Nej
Tid: Arbetstid ca 45 minuter+ tid i ugnen och nedkylning.
Gör den gärna dagen före.

Ingredienser:

Rabarberkompott

  • 1 l rabarber, skivad
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 st vaniljstång, urskrapad

Kexbotten

  • 300 g fullkorns digestivekex
  • 150 g smör

Cheesecakesmet

  • 600g Philadelphia
  • 250 g Kesella 10 %
  • Fröna från vaniljstången
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl maizena
  • 4 st ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 200 g vit choklad med vanilj

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

Rabarberkompott

  1. Koka rabarber och socker med den urskrapade vaniljstången.
  2. Koka på svag värme i cirka 15-20 minuter tills rabarbern är mjuk.
  3. Rör om försiktigt,
  4. Häll upp i en skål oh låt svalna.
  5. Under tiden du kokar kompotten så ta fram matberedaren eller mixern för att göra botten.
  6. Smält smöret

Kexbotten

  1. Mixa digestivekexen till smulor och banda i smöret
  2. Tryck ut kexbotten i springform delbar rund bakform.
  3. Tryck ut botten hela vägen upp på kanten.
  4. Förgrädda kexbotten i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
  5. Ta ut bottnen.
  6. Sänk temperatur på ugnen till 150 grader.

Cheesecakesmet

  1. Vispa philadelphiaost och kesella krämigt.
  2. Vispa ner strösocker, vaniljen och maizena.
  3. Rör försiktigt ner äggen ett par i taget och vispgrädden till sist.
  4. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad eller i mikron och blanda ner den i ost smeten.
  5. Rör ner kompotten i smeten och häll den i det pajskalet.
  6. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 70 minuter.
  7. Låt den gärna stå kvar i eftervärmen tills ugnen har svalnat.
  8. Kyl kakan och servera kall med skivade jordgubbar.

 



Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän