Saffransmuffins med en hint av apelsin

Efter julbaket hade vi en påse saffran över, detta blev resultatet. saffransmuffins
Nästa gång byter jag ut lite av mjölken till apelsinjuice, så det blir mer apelsin i smaken.

Tid: 1/2-1 timma
Svårighetsgrad: lätt
Antal portioner: 12-15
Laktosfri: nej

Ingredienser:

  • 2 ägg
  • 1,75 dl socker
  • 200 gram smör
  • 1 pkt saffran
  • 1,5 dl mjölk
  • rivet skal från 1 apelsin
  • 4 dl dinkelmjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver

Gör så här:

  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  2. Smält smöret, rör ner saffran och mjölk.
  3. Blanda mjöl, bakpulver apelsinskal och vaniljsocker.
  4. Vänd ner mjölblandningen varvat med vätskan i äggsmeten och rör smeten slät, använd EJ elvisp här.
  5. Sätt muffinsformarna på plåt, fördela smeten i formarna.
  6. Grädda i 225 grader, ca 12-15 minuter.


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän