Vit chokladcheeecake med blåbärstopping

Vit chokladcheeecake med blåbärstoppingd_blabarstoppingDenna goda cheesecake med vit choklad och blåbär, serverades som efterrätt till vår nyårsmiddag.

Tid: ca 1-1 1/2 timme+ tid att kallna (gärna dagen innan)
Svårighetsgrad: medel
Antal portioner: 10-12
Laktosfri: nej

Ingredienser:

  • 200 g digestivekex
  • 75 g smör
  • 100 gram vit choklad
  • 400 gram philadephiaost, original ej light
  • 250 gram kesella, 10%
  • 0,75 dl strösocker
  • 3 ägg

 Topping:

Gör så här:

Botten:

  1. Värm ugnen till 175°.
  2. Smält smöret
  3. Lägg digestivekexen i en matberedare och mixa sönder dessa, häll på smält smör.
  4. Häll dessa smulor i en botten i en  springform med löstagbar kant, tryck ut o botten och jämna till.
  5. Grädda bottnen ca 10 min i mitten av ugnen.
  6. Låt vila en liten stund.

Cheesecakesmet:

  1. Sänk ugnsvärmen till 150°.
  2. Bryt sönder och smält den vita chokladen över vattenbad.
  3. Vispa samman philadelphiaost, socker och kesella.
  4. Rör ner den smälta chokladen och äggen.
  5. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 35 minuter (tårtan ska inte få färg).
  6. Ta ut och låt den kallna.

Topping:

  1. Vispas creme fraiche med fröna från en vaniljstång och blåbärspulver med elvisp så att den blir fast.
  2. Bred på toppingen på den kalla tårtan.
  3. Dekorera med färska blåbär.

 



Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän