Ananaspaj


Ingredienser:

  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning:

  • 1 burk krossad ananas, en stor burk
  • 0,75- 1 dl socker
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 tsk vaniljsocker

Gör så här:

  1. Smält smöret och låt det svalna en stund.
  2. Blanda ihop torrvarorna i en bunke eller i en matberedare.
  3. Häll i det ljumna smöret.
  4. Arbeta in smöret i mjölblandningen för hand eller en liten stund i maskinen.
  5. Tryck ut degen i en pajform.
  6. Nagga botten med en gaffel.
  7. Ställ in pajformen i frysen ca en ½ timme före gräddning.
  8. Vänta en stund kanske diska upp eller bara ta det lugnt.
  9. När det har gått 20-25 minuter kan du börja banda ihop fyllningen, det går fort.
  10. Sätt på ugnen på 175 grader.
  11. Häll ananas krosset i en sil, för att få bort vätskan
  12. Blanda creme fraiche, socker, vaniljsocker och till sist ananasen.
  13. Ta fram formen från frysen
  14. Slå över den i pajskalet.
  15. Grädda pajen i 30 min.

Serveringstips:

  • En skopa vaniljglass till
Etiketter:


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän