Chokladkaka med apelsin och nötter

Chokladkaka med apelsin och nötter

Snabb och nyttig kaka mycket smak av choklad, nötter
och apelsin.

Ingredienser:

  • 1 ½ dl valnötter
  • 1 dl dinkelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ¾ dl kakao
  • rivet skal av apelsin
  • 3 ägg
  • 1 dl honung
  • 250g lätt kesella

Glasyr

  • 100 g Lindt Excellence – Intense Orange
  • saften från ½ liten apelsin

Garnityr:

  • 1-2 skivor apelsin

Gör så här:

  1. Smöra och bröa en form. Bröa med kokos eller sesamfrön
  2. Vi använder silikonform som ej behöver smöras o bröas.
  3. Hacka valnötterna.
  4. Blanda dom torra ingredienserna, valnötterna och det rivna skalet i en skål.
  5. Vispa ägg, honung och kesellan till en jämn smet.
  6. Rör ihop äggsmeten med dom torra ingredienserna och häll över det i formen.
  7. Grädda i 150 grader i 25-30 minuter.
  8. Låt kakan svalna.
  9. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron.
  10. Blanda i apelsinsaften.
  11. Bred den smälta chokladen över kakan och dekorera med någon skiva apelsin.

Chokladkaka med apelsin och nötter



Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän