Citruspaj med digestivebotten

Citruspaj med digestivekexbotten

Ingredienser:

  • 200 g Mcvitie´s digestivekex fullkorn
  • 100 g smör
  • ½ tsk vaniljpulver
  • Fyllning:
  • 1 citron
  • 2 apelsiner
  • 0,75 dl rårörsocker
  • 2 msk maizena majsstärkelse
  • 2 äggulor
  • 2 äggvitor

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på grillvärme 200 grader.
  2. Smält smöret.
  3. Lägg kexen i en matberedare och kör dem tillsammans med det smälta smöret till en grynig massa.
  4. Har man ingen matbredare så krossa digestivekexen.
  5. Använd gärna en mortel, man kan också krossa dem med fingrarna eller en sked eller gaffel på en skärbräda och sen röra ner det smälta smöret.
  6. Platta ut smuldegen i botten och upp mot kanterna i en pajform, ca 24 cm i diameter.
  7. Ställ formen i kylskåp tills fyllningen är klar.
  8. Riv skalen och pressa saften ur citrusfrukterna.
  9. Häll saften i en kastrull och tillsätt det rivna skalet, socker samt maizena.
  10. Koka upp, under vispning, tills krämen tjocknar.
  11. Tag kastrullen från värmen och vispa ner gulorna.
  12. Låt svalna.
  13. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i krämen.
  14. Bred ut fyllningen i pajskalet och grädda ca 20 minuter.

Serveringstips:

  • Vi serverade vispad vaniljvisp till man kan också ta lite kesella som man smaksätter med lite vaniljpulver eller lite vispad grädde.


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän