- Ninasmat Recept - https://www.ninasmatrecept.se -

Fontana Feta Lesvos och Fontana Feta Fårmjölk

Nya Fetaostar från Fontana

Fontana Food har i dagarna smyglanserat sina senaste tillskott i ostsortimentet – Fontana Feta Lesvos och Fontana Feta Fårmjölk.
De två nya grekiska ostarna tillför bredd och variation till en i stark kategori som domineras av ”standardsmakerna”.
Precis som Fontanas övriga Fetaostsortiment produceras Feta Lesvos och Feta Fårmjölk i Grekland.

Osten från den grekiska ön Lesvos skiljer sig från den på fastlandet, med mer syrlighet och mindre sälta.

Fårmjölksfetan ger avsaknaden av getmjölk osten en distinkt karaktär, rik på smak och syrlighet.
Båda ostarna produceras dock av Kourellas i Grevena, där företagets gedigna kunskap garanterar god ost av hög kvalitet.
Båda ostarna saluförs i 150 g-förpackningar och har ett rekommenderat butikspris på 25-29 kr.

Produktfakta:

Ingredienser: Pastöriserad får- och getmjölk, salt, mjölksyrakultur, vegetabiliskt ystenzym.
Näringsvärde per 100g: Energi: 1143kJ/276 Kcal, Protein: 16,5g, Kolhydrater: 0,7g,
Fett: 22g. Maximal fukthalt 56%, Minimal fetthalt i torrsubstans 43%.