Mandelmarängtårta med rabarber


Ingredienser:

  • 1 påse (200 g) sötmandel
  • 15 st bittermandlar
  • 1 dl strösocker
  • 1 ½ dl rårörsocker
  • 5 st äggvitor
  • 7 dl rabarber (skalad och skuren i bitar, cm-tjocka)

Gör så här:

  1. Skålla och skala mandeln och mixa den fint i en matberedare.
  2. Vispa upp äggvitan med sockret.
  3. Ta bort 1/3 del av smeten i en skål o ställ vid sidan om.
  4. Blanda mandeln med resten av smeten.
  5. Bred ut i en smord form och grädda i 175 grader i 15 minuter.
  6. Koka upp lite vatten med lite rårörsocker. Låt rabarbern koka en liten stund, häll av.
  7. Häll rabarbern över den förgräddade botten och bre resten av äggvita över.
  8. Höj ugnen till 200 grader
  9. Sätt in i ugnen i ca 15 minuter.

Serveringstips:

  • Passar bra att servera som den är, eller en kula vaniljglass till.


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän