Pastasallad med färsk spenat, valnötter och gorgonzola


Insalata con spinaci e gorgonzola

Ingredienser:

  • 400 g Barilla Farfalle
  • 150 g valnötter
  • 100 g bladspenat
  • 100 g babyspenat
  • 1 grönt äpple, delat på hälften, urkärnat
  • 150 g gorgonzola riven i bitar
  • 2 krm salt
  • 1 dl flytande honung
  • 1 msk balsamvinäger alt balsamvinägercrème

Garnityr:

  • 50 g gorgonzola
  • 20 g valnötter
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk balsamvinäger

Gör så här:

  1. Rosta valnötterna på medelvärme i en stekpanna utan stekfett.
  2. Smula sönder nötterna något och salta.
  3. Skölj spenaten och riv de största bitarna.
  4. Skiva äpplet tunt.
  5. Häll på balsamvinäger över äpplet och låt dra.
  6. Koka pastan enligt anvisningar på paketet, kyl ner direkt efter kokning för att stoppa kokningsprocessen.
  7. Blanda pasta, spenat, valnötter och äpple i en stor skål, häll på honung.
  8. Avsluta med att garnera med gorgonzola, honung, balsamvinäger och lite valnötter.

Receptbidrag:

  • Barilla


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän