Receptbidrag från en duktig kock, Petter som har bloggen Pappakock på en lakritstiramisu

8 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Laktosfri: Nej
Tid: Arbetstid ca 30- 45 minuter+ tid i kylen.
Gör den gärna dagen före.
Ingredienser:
- 500 gram mascarpone
- 4 äggulor
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 1,5 dl starkt kaffe
- 2 msk cointreau (apelsinlikör)
- 200 gram savoardikex
- 2-3 msk salt salmiaksirap*
- 1 msk kakao
Gör så här:
- Vispa grädden med 1 msk socker, hårt.
- Vispa äggulorna mes resten utav sockret.
- Blanda sedan allt med mascarpone, men blanda försiktigt.
- Blanda kaffe & likör, doppa kexen hastigt och lägg dem i en form, ringla över lakritsen.
- Lägg över mascarpone & lägg ett nytt lager.
- Ställ i i kylen i minst 2-3 timmar, gärna över natten.
- Pudra med kakao innan servering.
Receptbidrag & bild:
Petter på pappakock. Petter bloggar på Pappakock och twitter Pappakock
*Köp i vår butik på Ninasmat.se