- 150 g smör
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl socker
- 1 tsk bakpulver
Fyllning:
- 1 burk krossad ananas, en stor burk
- 0,75- 1 dl socker
- 2 dl crème fraiche
- 2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
- Smält smöret och låt det svalna en stund.
- Blanda ihop torrvarorna i en bunke eller i en matberedare.
- Häll i det ljumna smöret.
- Arbeta in smöret i mjölblandningen för hand eller en liten stund i maskinen.
- Tryck ut degen i en pajform.
- Nagga botten med en gaffel.
- Ställ in pajformen i frysen ca en ½ timme före gräddning.
- Vänta en stund kanske diska upp eller bara ta det lugnt.
- När det har gått 20-25 minuter kan du börja banda ihop fyllningen, det går fort.
- Sätt på ugnen på 175 grader.
- Häll ananas krosset i en sil, för att få bort vätskan
- Blanda creme fraiche, socker, vaniljsocker och till sist ananasen.
- Ta fram formen från frysen
- Slå över den i pajskalet.
- Grädda pajen i 30 min.
Serveringstips:
- En skopa vaniljglass till
säger bara mums
säger bara mums
Underbart gooooood!!!! 🙂
Underbart gooooood!!!! 🙂
Gott med ananaspaj, brukar göra en liknande som är en favorit här hemma!
Gott med ananaspaj, brukar göra en liknande som är en favorit här hemma!