Äpple och päronpaj med ett härligt täcke

En paj som är enkel att göra och så god.

Ingredienser:

  • 3 päron
  • 2 stora äpplen
  • 3 dl fiberhavregryn
  • 100g flagad mandel
  • 100g mörk choklad med 70 % kakaohalt
  • 10-12 msk lönnsirap

Vaniljkesella:

  • 500 g lätt Kesella
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 4 tsk florsocker

Gör så här:

  1. Skala och klyfta päron och äpplen i tunna klyftor och lägg i botten av en pajform.
  2. Starta ugnen på 200 grader.
  3. Grov hacka den mörka chokladen.
  4. Rör i hop havregryn, flagad mandel, hackad mörk choklad och lönnsirap i en skål med en gaffel.
  5. Fördela blandningen över frukten och sätt in i ugnen 15-20 minuter.
  6. Blanda alla ingredienser till vaniljkesellan.
  7. Servera en klick kesella till pajen.



Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän