- 4 bakpotatisar
- 4 dl lätt crème fraiche
- 4 tsk dijonsenap
- 2 msk kapris
- 2 syrliga äpplen
- 200 g kallrökt lax
- 100 g skalade räkor
- 4 msk hackad gräslök
- 1-2 msk riven pepparrot
- salt & peppar
Gör så här:
- Blanda en sås av crème fraiche, senap och kapris.
- Skala och kärna ur äpplena.
- Skär dem i små tärningar.
- Skär laxen i tunna strimlor.
- Blanda ner äpple, lax och räkor i såsen.
- Tillsätt gräslök och pepparrot.
- Smaka av med salt och peppar.
- Fördela röran i bakpotatisarna.
Bakpotatis:
- Beräkna 1 potatis per person.
- Skölj bakpotatisen och stick några hål i den med en provsticka.
- Baka mitt i ugnen på galler i 225°C, 50-60 minuter.
- Låt vila en kort stund.
- Skär ett kryss i varje potatis med en liten vass kniv.
- Tryck ihop potatisen så att den öppnar sig.
- Använd gärna en handduk så bränner du inte fingrarna.
Lämna ett svar