Ingredienser
- 3 1/2 dl dinkelmjöl
- 3 tsk bakpulver
- 1 dl kakao
- ½ dl grovt hackade pistagenötter
- ½ dl grovt hackad sötmandel
- 2 tsk malet kaffe
- 3 medelstora ägg
- 1 dl flytande honung
- 0,75 dl kallpressad rapsolja
- 1 msk fint riven färsk ingefära
- 2 dl mosad banan
- 4 medelstora morötter (4 dl rivna)
Gör så här:
- Starta ugnen på 175 grader.
- Ta fram en rund form med löstagbara kanter eller en sockerkaksform och smörj med lite rapsolja.
- Blanda de torra ingredienserna (dinkelmjöl, bakpulver, kakao, pistagenötter, sötmandel och kaffe) i en bunke. Rör ordentligt så att bakpulvret blandas runt.
- Rör ihop ägg och honung i en annan bunke med oljan, ingefära, mosad banan och de rivna morötterna.
- Häll sedan över de torra ingredienserna i äggblandningen och blanda runt till en jämn smet med en sked.
- Häll hela smeten i formen och grädda i ugnen i ca 35 minuter.
- Låt kakan svalna och skär sedan upp den i små bitar eller ställ fram hel.