En banankaka med sötman från bananerna och ett sett att ta hand om dina tråkiga bananer .
Tid: ungefär 45 minuter-1 timma+ tid att svalna
Svårighetsgrad: medel
Antal portioner: 10-12
Laktosfri: nej
Ingredienser:
- 3 bananer
- 3 ägg
- 2 dl socker
- 2 dl mjölk
- 3 dl dinkelmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 50 g smält smör
- 1 nypa salt
Gör så här:
- Kör bananerna i mikron tills skalet är brunt, ca 1 ½-2 minuter.
- Vispa ägg och socker luftigt.
- Skala bananerna
- Mixa den bakade bananerna med mjölken (i mixer eller med stavmixer), blanda med äggen.
- Tillsätt mjöl, bakpulver, smör, och en nypa salt.
- Häll upp smeten i en form (smeten räckte till en hjärtform och 4 muffinsformar).
- Grädda i nedre delen av ugnen på 160C i c:a 35 min för stor form och ca 15-20 minuter för muffins.
- Låt svalna
Servering:
- Servera med tex vaniljglass eller servera som den är.
Lämna ett svar