Banankaka

En banankaka med sötman från bananerna och ett sett att ta hand om dina tråkiga bananer .

Tid: ungefär 45 minuter-1 timma+ tid att svalna
Svårighetsgrad:
medel
Antal portioner:
10-12
Laktosfri:
nej

Ingredienser:

  • 3  bananer
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl mjölk
  • 3 dl dinkelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g smält smör
  • 1 nypa salt

Gör så här:

  1. Kör bananerna i mikron tills skalet är brunt, ca 1 ½-2 minuter.
  2. Vispa ägg och socker luftigt.
  3. Skala bananerna
  4. Mixa den bakade bananerna med mjölken (i mixer eller med stavmixer), blanda med äggen.
  5. Tillsätt mjöl, bakpulver, smör, och en nypa salt.
  6. Häll upp smeten i en form (smeten räckte till en hjärtform och 4 muffinsformar).
  7. Grädda i nedre delen av ugnen på 160C i c:a 35 min för stor form och ca 15-20 minuter för muffins.
  8. Låt svalna

 Servering:

  • Servera med tex vaniljglass eller servera som den är.


Etiketter: ,


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän