Fick för ett tag sedan hem ett prov på Erik Lallerstedts nya bearnaisesås som heter Bearnaise Provencale.
Han har ett antal såser sedan tidigare, bland annat bearnaise, pepparsås, holländarsås, chili bearnaise och aioli lime.
Ingredienser:
Rapsolja, äggula, vinäger, vitlök, kalvfond, persilja, dragon, peppar, salt, maltodextrin, smörarom, konserveringsmedel E202& E211
Ninasmat smakjägare testar:
En krämig bearnaise
Han använder rapsolja istället för smör för att det är bättre hållbarhet och ska vara nyttigare, på det sättet så kan man minimera konserveringsmedlet. Men det är ändå smörarom i såsen som tar över smaken och den känns fet om man äter den kall, men värmer man den lite så kommer smakerna fram
Ingen favorit
Betyg:
2/5
Test av Ninasmat Nina och David
Gillar Erik Lallerstedts Bearnesås bäst av alla såser.4 poäng!
Gillar Erik Lallerstedts Bearnesås bäst av alla såser.4 poäng!