Väldigt smidigt sätt att laga mat på, även om det tar lite tid, det sköter sig ju helt själv under tiden.
Ingredienser:
- 3 msk rapsolja
- 3 äpplen
- 2 gula lökar
- 125 urkärnade plommon
- 1800 g benfri kotlett (blir mindre när man tar bort fettet)
- Salt
- Citronpeppar
- Torkad rosmarin
- 1 dl vatten
Gör så här:
- Började med lite olja i botten av stengodsgrytan.
- Skala o skiva lök och klyfta äpplen, lägg ner detta i grytan och i med plommonen.
- Putsa bort fett och torka av köttet, krydda köttet med salt, citronpeppar och torkad rosmarin.
- Placera köttet i din slow cooker ovanpå äpple, lök och plommon.
- Häll över 1 dl vatten.
- Sättpå locket och starta din Crock-Pot på Låg inställning och ställ in tiden på 6 timmar, nu kan du hitta på annat.
- När det är klart, låt köttet vila.
- Under tiden kan du sila av lite vätska ner i en kastrull och koka ner, någon minut. Det blir grunden till en god sås, tillsätt lite grädde och salt, red av med lite maizena.
Serveringstips:
Serveras med kokt potatis och en god sallad till.
Lämna ett svar