Benfri kotlett i Crock-Pot

Väldigt smidigt sätt att laga mat på, även om det tar lite tid, det sköter sig ju helt själv under tiden.

Ingredienser:

  • 3 msk rapsolja
  • 3 äpplen
  • 2 gula lökar
  • 125 urkärnade plommon
  • 1800 g benfri kotlett (blir mindre när man tar bort fettet)
  • Salt
  • Citronpeppar
  • Torkad rosmarin
  • 1 dl vatten

Gör så här:

  1. Började med lite olja i botten av stengodsgrytan.
  2. Skala o skiva lök och klyfta äpplen, lägg ner detta i grytan och i med plommonen.
  3. Putsa bort fett och torka av köttet, krydda köttet med salt, citronpeppar och torkad rosmarin.
  4. Placera köttet i din slow cooker ovanpå äpple, lök och plommon.
  5. Häll över 1 dl vatten.
  6. Sättpå locket och starta din Crock-Pot på Låg inställning och ställ in tiden på 6 timmar, nu kan du hitta på annat.
  7.  När det är klart, låt köttet vila.
  8. Under tiden kan du sila av lite vätska ner i en kastrull och koka ner, någon minut. Det blir grunden till en god sås, tillsätt lite grädde och salt, red av med lite maizena.

 Serveringstips:
Serveras med kokt potatis och en god sallad till.



Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän