Bengaliska pannbiffar

Ingredienser:

  • 1 msk färsk dragon
  • 2 tsk olja eller margarin
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk vetemjöl
  • 4 dl mellangrädde
  • 2 msk fransk senap
  • 2 gula lökar
  • 2 rödlökar
  • 1 purjolök
  • 400 g blandfärs
  • 1 dl (Bengal Hot) Mango Chutney
  • 1 dl finhackad gräslök
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 ägg
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här:

  1. Hacka dragonen och fräs den i en kastrull tillsammans med pressad vitlök.
  2. Tillsätt mjöl, mellangrädde, senap, salt och peppar.
  3. Rör om och låt puttra tills det tjocknar.
  4. Strimla all lök och bryn i en stekpanna ca 5-10 minuter.
  5. Blanda färs, Mango Chutney och gräslök i en skål.
  6. Tillsätt cayennepeppar, ägg och salt.
  7. Blanda med en trägaffel.
  8. Gör 4 biffar.
  9. Stek eller grilla ca 3-4 minuter per sida.
  10. Servera biffarna med den stekta löken och dragon såsen.
  11. Garnera gärna med några gräslöksstrån.


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän