Ingredienser:
- 400 g nötfärs
- 4 msk ströbröd utan mjölk
- 2 dl vatten
- 1 st gul lök
- 1,5 dl rödbetor, inlagda
- 2 msk ättiksgurka
- 1 tsk salt
- 2 krm malen svartpeppar
- 1st ägg
- 1 msk karpris
Gör så här:
- Blötlägg ströbrödet i vattnet.
- Skala, hacka löken, tärna rödbetorna (lägg ett smörpapper på skärbrädan innan du lägger dit rödbetorna så blir det lättare att göra rent skärbrädan efteråt), tärna ättiksgurkan och grov hacka kaprisen.
- Blanda färsen först med salt.
- Blanda sen i resten av ingredienserna
- Stek en bit av färsen i panna, prova så att färsen håller ihop och smakar gott, rätta i annat fall till det.
- Forma 8 lika stora biffar o stek dem i lite mjölkfritt margarin och lite olja.
- Beräkna cirka 2 minuters stektid på var sida.
Serveringstips:
- Servera med kokt potatis, en grönsallad och en god sås.
Lämna ett svar