Biff a´la Lindström

Biff a´la Lindström

Ingredienser:

  • 400 g nötfärs
  • 4 msk ströbröd utan mjölk
  • 2 dl vatten
  • 1 st gul lök
  • 1,5 dl rödbetor, inlagda
  • 2 msk ättiksgurka
  • 1 tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 1st ägg
  • 1 msk karpris

Gör så här:

  1. Blötlägg ströbrödet i vattnet.
  2. Skala, hacka löken, tärna rödbetorna (lägg ett smörpapper på skärbrädan innan du lägger dit rödbetorna så blir det lättare att göra rent skärbrädan efteråt), tärna ättiksgurkan och grov hacka kaprisen.
  3. Blanda färsen först med salt.
  4. Blanda sen i resten av ingredienserna
  5. Stek en bit av färsen i panna, prova så att färsen håller ihop och smakar gott, rätta i annat fall till det.
  6. Forma 8 lika stora biffar o stek dem i lite mjölkfritt margarin och lite olja.
  7. Beräkna cirka 2 minuters stektid på var sida.

Serveringstips:

  • Servera med kokt potatis, en grönsallad och en god sås.


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän