Ingredienser:
- 500 g lövbiff
- 1 purjolök, ca 200 g
- 1 stor röd paprika
- 250 g broccolibuketter
- 250 g äggnudlar
- 2 msk japansk soja
- 1 msk pressad limesaft
- 1 1/2 tsk salt
- ca 2 krm cayennepeppar
Asiatisk sås:
- 1 morot, ca 100 g
- 2 tsk riven färsk ingefära
- 1 msk flytande honung
- 1/2 tsk rivet limeskal
- 2 dl lätt crème fraiche
- 1/2 tsk salt
Gör så här:
- Skär lövbiffen i strimlor.
- Ansa purjolöken och skär den i strimlor.
- Kärna ur och strimla paprikan.
- Bryn lövbiffen i omgångar i smör i stekpannan 3-4 min.
- Lägg över i en gryta.
- Fräs grönsakerna i smör och lägg över i grytan.
- Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
- Rör ner nudlar, soja, limesaft, salt och peppar i grytan.
- Skala och riv moroten grovt.
- Blanda morot, ingefära, honung, limeskal och lätt crème fraiche.
- Smaka av med salt.
- Servera lövbiffen med den asiatiska såsen.
Lämna ett svar