Biffwok med asiatisk sås

Ingredienser:

  • 500 g lövbiff
  • 1 purjolök, ca 200 g
  • 1 stor röd paprika
  • 250 g broccolibuketter
  • 250 g äggnudlar
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk pressad limesaft
  • 1 1/2 tsk salt
  • ca 2 krm cayennepeppar

Asiatisk sås:

  • 1 morot, ca 100 g
  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • 1 msk flytande honung
  • 1/2 tsk rivet limeskal
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1/2 tsk salt

Gör så här:

  1. Skär lövbiffen i strimlor.
  2. Ansa purjolöken och skär den i strimlor.
  3. Kärna ur och strimla paprikan.
  4. Bryn lövbiffen i omgångar i smör i stekpannan 3-4 min.
  5. Lägg över i en gryta.
  6. Fräs grönsakerna i smör och lägg över i grytan.
  7. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
  8. Rör ner nudlar, soja, limesaft, salt och peppar i grytan.
  9. Skala och riv moroten grovt.
  10. Blanda morot, ingefära, honung, limeskal och lätt crème fraiche.
  11. Smaka av med salt.
  12. Servera lövbiffen med den asiatiska såsen.


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän