Det finns nästan inget som är mer svenskt än kräftskivan, och det är även en tillställning som bjuder på god mat och god dryck.
Carlsberg Sort Guld är ett premiumöl med anor från 1883, bryggt speciellt för att drickas ihop med mat.
Det passar utmärkt på kräftskivan då maten som serveras ofta är kraftig och smakrik.
Paul Svensson, före detta kökschef på Bon Lloc och F12 tipsar om en kräft- och potatissallad, hans kräftskivefavorit till Carlsberg Sort Guld.
Därför är det ett ypperligt sommaröl då man under denna årstid ofta umgås kring mat, inte bara till midsommar och kräftskivan utan även när man grillar till vardags och fest.
Carlsberg Sort Guld har danskt påbrå, därav det danska namnet där sort står för Svart som i natten och Guld står för hög kvalitet.
Ölet har funnits på den svenska marknaden sedan 1991 och är ett av de öl som säljer bäst kring de svenska högtiderna.
Under sommarens festligheter ökar försäljningen av Carlsberg Sort Guld med hela 30%.
Det underbara med den här salladen är att den förstärker den fantastiska smaken i de inkokta kräftorna.
Grönsakerna kokas in i Sort Guld, dillfrö och salt vilket verkligen ger en smak av sensommar.
Kocken Paul Svensson har tagit fram en kräft- och potatissallad som både är god och enkel att göra.
Servera den på kräftskivan tillsammans med en kall Carlsberg Sort Guld.
Recept på: Kräft och potatissallad
Lämna ett svar