Cheesecake med smak av mintchoklad

Denna cheesecaken gjorde jag till min svärmor när hon fyllde år, gjorde den dagen innan, så att alla smaker kom fram.

Cheesecake med smak av mintchoklad

10-12 portioner
Svårighetsgrad: Medel
Laktosfri: Nej
Tid: Arbetstid ca 45 minuter+ tid i ugnen och nedkylning.
Gör den gärna dagen före.

Ingredienser:
Botten:

  • 300 g digestivekex
  • 150 g smör

Fyllning:

  • 600 g philadephiaost orginal
  • 2.5 dl kesella, 10 %
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1.5 dl strösocker
  • 4 st ägg
  • 1 dl vispgrädde

 Till chokladfyllningen:

  • 200g mörk choklad med mintsmak
  • ½ dl vispgrädde

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Krossa kexen fint i en matberedare
  3. Smält smöret och blanda med kexsmulorna.
  4. Tryck ut kexblandningen till en botten i en form med löstagbar kant.
  5. Förgrädda botten i mitten av ugnen i cirka 10-12 minuter, låt svalna.
  6. Sänk temperaturen på ugen till 140 grader.
  7. Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål.
  8. Blanda i strösocker, vaniljsocker, rör i ett ägg i taget och sist grädden.
  9. Bryt 160 g chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner grädden.
  10. Hacka resten av chokladen grovt.
  11. Dela upp ostsmeten i 2 skålar och blanda ner den varna chokladen+ den hackade chokladen i den ena smeten.
  12. Varva smeterna om varandra över botten.
  13. Grädda i cirka 1 ½ timme tills den stannat helt.
  14. Låt den svalna.

 

Etiketter: , ,


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän