Enkel gräddglass med chokad med bitar av karamell och mandel
Ingredienser:
- 3 dl vispgrädde
- 3 ägg
- 100 g Lindt Excellence Caramel Intense
Gör så här:
- Vispa grädden lite löst.
- Smällt chokladen i mikrovågsugnen eller i ett vattenbad.
- Tillsätt äggen i grädden.
- Låt chokladen svalna lite innan du tillsätter den i gräddsmeten.
- Blanda ordentligt med en slickepott.
- Häll smeten i glassmaskin och kör till glassen är klar, brukar ta ca 25 minuter.
Har du ingen glassmaskin så går det bra utan.
- Häll smeten i en silikonform eller plastburk med lock.
- Ställ in i frysen.
- Rör om efter ca 2 timmar.
- Frys ytterligare 2 timmar (eller längre).
- Upptining: Låt stå en 15-30 min i rumstemperatur kylskåp innan servering.
Lämna ett svar