Chokladglass med karamell

Enkel gräddglass med chokad med bitar av karamell och mandel

Ingredienser:

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 ägg
  • 100 g Lindt Excellence Caramel Intense

Gör så här:

  1. Vispa grädden lite löst.
  2. Smällt chokladen i mikrovågsugnen eller i ett vattenbad.
  3. Tillsätt äggen i grädden.
  4. Låt chokladen svalna lite innan du tillsätter den i gräddsmeten.
  5. Blanda ordentligt med en slickepott.
  6. Häll smeten i glassmaskin och kör till glassen är klar, brukar ta ca 25 minuter.

Har du ingen glassmaskin så går det bra utan.

  1. Häll smeten i en silikonform eller plastburk med lock.
  2. Ställ in i frysen.
  3. Rör om efter ca 2 timmar.
  4. Frys ytterligare 2 timmar (eller längre).
  5. Upptining: Låt stå en 15-30 min i rumstemperatur kylskåp innan servering.

 



Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän