Chokladglass

Glass är alltid en god avslutning på en middag.

hemmagjord chokladglass

Ingredienser:

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 st ägg
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1-1 ½dl kakaokross (smaka av)
  • 5 msk florsocker

Gör så här:

  1. Mixa äggen, vaniljpulver, chokladen och florsocker med ½ dl grädde
  2. Vispa resten av grädden.
  3. Rör ner chokladsmeten i grädden.

 

I glassmaskin:

  1. Häll smeten i glassmaskin och kör till glassen är klar, brukar ta ca 20-30 minuter.

Utan glassmaskin:

  1. Häll smeten i våra glassformar eller plastburk med lock. Ställ in i frysen.
  2. Om du har hällt det i en plastburk, rör om efter ca 2, frys ytterligare 2 timmar (eller längre).
  3. Låt stå ½ timme i rumstemperatur.

 



Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän