Snabb och nyttig kaka mycket smak av choklad, nötter
och apelsin.
Ingredienser:
- 1 ½ dl valnötter
- 1 dl dinkelmjöl
- 1 tsk bakpulver
- ¾ dl kakao
- rivet skal av apelsin
- 3 ägg
- 1 dl honung
- 250g lätt kesella
Glasyr
- 100 g Lindt Excellence – Intense Orange
- saften från ½ liten apelsin
Garnityr:
- 1-2 skivor apelsin
Gör så här:
- Smöra och bröa en form. Bröa med kokos eller sesamfrön
- Vi använder silikonform som ej behöver smöras o bröas.
- Hacka valnötterna.
- Blanda dom torra ingredienserna, valnötterna och det rivna skalet i en skål.
- Vispa ägg, honung och kesellan till en jämn smet.
- Rör ihop äggsmeten med dom torra ingredienserna och häll över det i formen.
- Grädda i 150 grader i 25-30 minuter.
- Låt kakan svalna.
- Smält chokladen i vattenbad eller i mikron.
- Blanda i apelsinsaften.
- Bred den smälta chokladen över kakan och dekorera med någon skiva apelsin.
Ser verkligen god ut. Snyggt fotat också.
Ser verkligen god ut. Snyggt fotat också.
Detta var längesen sugen på att baka detta igen