Chokladmousse

Chokladmousse
Ingredienser:

  • 150 g Blockchoklad
  • 3 st äggulor
  • 3 dl vispgrädde

Garnering:

  • 1/2 Banan

Gör så här:

  1. Smält chokladen i vattenbad och låt svalna något.
  2. Rör sedan ner äggulorna.
  3. Vispa grädden ganska löst och vänd ner chokladsmeten i grädden.
  4. Häll upp i portionsformar och ställ i kylskåp minst en timme.
  5. Variera gärna moussen med mörk eller ljus blockchoklad efter smak och tycke.
  6. Garnera med men valfritt t.ex. banan, eller annat efter smak och önskemål.
  7. Vänta tills den fått stå klart i kylskåpet.
  8. Servera och njut

Tips:
Vatten eller ånga får ej komma i kontakt med Block eller Blockchoklad vid smältning.
Massan blir då trög flytande och kornig.



Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän