En vanlig god klassisk sockerkaka som är enkel att göra, här i en ny tappning
Ingredienser:
- 3 ägg
- 3 dl strösocker
- 2 tsk bakpulver
- 3 dl dinkelmjöl, siktat
- 2 dl lemon curd
- 75 g smör
- 0,5dl varmt vatten
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Ta fram din form, sockerkaksform.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp.
- Tillsätt mjöl, bakpulver och lemon curd, kör försiktigt med elvispen.
- Smält smöret, häll i vatten.
- Häll sedan det i smeten och vispa till en snabbt jämn smet.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C, ca 45 minuter.
- Låt kakan svalna i formen en liten stund. Stjälp sedan upp den.
- Låt kakan svalna helt, innan du serverar ringla över lite sötlakritssirap