Ingredienser:
- 200 g Mcvitie´s digestivekex fullkorn
- 100 g smör
- ½ tsk vaniljpulver
- Fyllning:
- 1 citron
- 2 apelsiner
- 0,75 dl rårörsocker
- 2 msk maizena majsstärkelse
- 2 äggulor
- 2 äggvitor
Gör så här:
- Sätt ugnen på grillvärme 200 grader.
- Smält smöret.
- Lägg kexen i en matberedare och kör dem tillsammans med det smälta smöret till en grynig massa.
- Har man ingen matbredare så krossa digestivekexen.
- Använd gärna en mortel, man kan också krossa dem med fingrarna eller en sked eller gaffel på en skärbräda och sen röra ner det smälta smöret.
- Platta ut smuldegen i botten och upp mot kanterna i en pajform, ca 24 cm i diameter.
- Ställ formen i kylskåp tills fyllningen är klar.
- Riv skalen och pressa saften ur citrusfrukterna.
- Häll saften i en kastrull och tillsätt det rivna skalet, socker samt maizena.
- Koka upp, under vispning, tills krämen tjocknar.
- Tag kastrullen från värmen och vispa ner gulorna.
- Låt svalna.
- Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i krämen.
- Bred ut fyllningen i pajskalet och grädda ca 20 minuter.
Serveringstips:
- Vi serverade vispad vaniljvisp till man kan också ta lite kesella som man smaksätter med lite vaniljpulver eller lite vispad grädde.
Citruspaj med digestivebotten Syrlig paj med citron & apelsin perfekt avslut på middag #paj #efterratt #recept #svpt
Den här kommentaren var postat ursprungligen på Twitter
Citruspaj med digestivebotten Syrlig paj med citron & apelsin perfekt avslut på middag #paj #efterratt #recept #svpt
Den här kommentaren var postat ursprungligen på Twitter