- 6 dl torkade kikärter
- 2 st gul lök, finhackad
- 6-9 klyftor vitlök, pressad
- 3 st ägg
- 3 dl hackad bladpersilja
- 3 msk vetemjöl
- 3 msk spiskummin
- 2 tsk koriander
- 2 tsk bakpulver
- 4 msk olivolja
Gör så här:
- Lägg kikärterna i blöt över natten.
- De bör stå i åtminstone 8 timmar.
- Sortera bort dåliga kikärter
- Skölj kikärterna och låt dem rinna av.
- Koka dem inte!
- Kör kikärterna i en matberedare, lite i taget.
- Häll kikärtsröran i en stor skål, knäck i äggen, häll över den finhackade persiljan, den pressade vitlöken, olivoljan, den finhackade gula löken och kryddorna.
- Rör om.
- Häll över vetemjölet och rör om igen.
- Kör blandningen i matberedare igen.
- SMAKA smeten, det kan behövas mer spiskummin och mer vitlök.
- Blanda ner bakpulvret.
- Forma falafelbullar med hjälp av två skedar och lägg dem på en oljad plåt.
- Kör dem i ugnen ca 15 minuter på 225 grader och vänd dem efter halva tiden.
Ska det inte vara någon tsk salt med i receptet? Och btw, bilden är borta..