Ingredienser:
- 200 g Quorn Färs
- 12 filodegsark till 4 rullar
- 2 msk olivolja
- 2 vitlöksklyftor, fint hackade
- ½ purjolök, delad och tunt skuren
- 2 msk äppelcidervinäger
- 1 tsk salt
- 1 tsk sambal oelek
- 350 g potatis, cirka 4 stycken
- 1 msk smör
- 1 tsk salt
- 150 g riven västerbottenost
- 2 msk olivolja
- 50 g machésallad
- 1 granatäpple, kärnorna
- 20 st kaprisäpplen, delad utan stjälk
- 1 rött äpple
- 1 salladslök, skuren i ringar
- 2 msk olivolja
- ½ citron, juice
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Hetta upp 2 msk olivolja i en stekpanna, fräs vitlök och purjolök mjuka.
- Tillsätt Quorn Färsen och stek den under omrörning i fem minuter, häll på äppelcidervinäger, salt och sambal oelek.
- Rör runt och ta bort pannan från värmen.
- Mosa potatis och rör runt med smör och salt.
- Låt filodegsarken ligga i 3 lager och dela ett ark i fyra delar i fyrkanter.
- Gör fyra rullar.
- Lägg lite potatis, Quorn Färs och ost i filodegen.
- Rulla upp och vik in kanterna till en stadig rulle, lägg på en plåt täck av bakplåtspapper.
- Pensla med olivolja och låt därefter filodegsrullarna stå i ugnen i 15 minuter tills de blir gyllene.
- Blanda granatäppelkärnor, kaprisäpplen, det röda äpplet, salladslök, olivolja och citronjuice i en bunke, salta och peppra.
- Rör runt.
- Dela filodegsrullen på snedden i två delar och servera med den rödgröna granatsalladen.
Receptbidrag: Quorn
Lämna ett svar