Ingredienser:
- 500-600 g fryst eller färsk torskfilé
- salt och peppar
Potatismos:
- 1 kg potatis
- 1-2 dl mjölk
- 1 st ägg
- 2 msk smör
- salt och peppar
- riven muskotnöt
Champinjonsås:
- 150 gr färska champinjoner
- 1 msk smör eller margarin
- 3 msk mjöl
- 4 dl vatten
- 1 svampbuljongtärning.
- ½-1 dl grädde
- Salt
- Peppar
ev. lite skalade räkor.
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader
Mos:
- Skala och koka potatisen.
- Häll av vattnet.
- Häll i mjölken, ägget och smöret och vispa med en elvisp.
- Tillsätt salt, peppar, riven muskotnöt efter smak.
Champinjonsås:
- Bryn champinjonerna i smör eller margarin.
- Strö över mjölet under omrörning.
- Späd med vattnet samtidigt som du rör.
- Tillsätt buljongtärningen
- Koka såsen i 4 – 5 minuter.
- Späd med grädden och smaka av med salt och peppar
- Lägg fisken i botten på en ugnsfast form, salta och peppra.
- Klicka eller spritsa ut moset runtom fisken.
- Häll över såsen på fisken.
- Gratinera i ca 30 minuter tills moset fått lite färg.
- När gratängen är klar kan man lägga på några skalade räkor.
Severingstips:
- Servera med en sallad.
Lämna ett svar