Fiskgratäng med champinjonsås


Ingredienser:

  • 500-600 g fryst eller färsk torskfilé
  • salt och peppar

Potatismos:

  • 1 kg potatis
  • 1-2 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 2 msk smör
  • salt och peppar
  • riven muskotnöt

Champinjonsås:

  • 150 gr färska champinjoner
  • 1 msk smör eller margarin
  • 3 msk mjöl
  • 4 dl vatten
  • 1 svampbuljongtärning.
  • ½-1 dl grädde
  • Salt
  • Peppar

ev. lite skalade räkor.

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225 grader

Mos:

  • Skala och koka potatisen.
  • Häll av vattnet.
  • Häll i mjölken, ägget och smöret och vispa med en elvisp.
  • Tillsätt salt, peppar, riven muskotnöt efter smak.

Champinjonsås:

  • Bryn champinjonerna i smör eller margarin.
  • Strö över mjölet under omrörning.
  • Späd med vattnet samtidigt som du rör.
  • Tillsätt buljongtärningen
  • Koka såsen i 4 – 5 minuter.
  • Späd med grädden och smaka av med salt och peppar
  • Lägg fisken i botten på en ugnsfast form, salta och peppra.
  • Klicka eller spritsa ut moset runtom fisken.
  • Häll över såsen på fisken.
  • Gratinera i ca 30 minuter tills moset fått lite färg.
  • När gratängen är klar kan man lägga på några skalade räkor.

Severingstips:

  • Servera med en sallad.


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän