Fiskgratäng med mos

Har man potatismos över, så är denna rätten perfekt

Ingredienser:

  • 4 st torsk filéer
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 1-2 krm salt
  • 1-2 krm vitpeppar
  • 1 msk. fisk Smögen kryddmix* kryddan finns att köpa på www.aromia.se
  • 2 msk. Vetemjöl
  • (½ dl riven ost)
  • Potatismos till 4 portioner

Gör så här:

  1. Häll grädden i en kastrull.
  2. Vispa ner salt, peppar och krydda under uppvärmning (koka ej).
  3. Strö i vetemjöl.
  4. Vispa tills såsen har fått lagom konsistens.
  5. Lägg fisken i en ugnsfast form.
  6. Häll över såsen.
  7. Lägg potatismos runt formens kant.
  8. Strö eventuellt riven ost över.
  9. Låt stå i ugnen 20-30min i 220 grader.

Receptbidrag:

  • Aromia.se
Etiketter:


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän