Ingredienser:
- 400 g torskfilé
- 1 1/2 dl lätt crème fraiche
- 1/2 citron, skal och saft
- 1 fiskbuljongtärning
- 1/2 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 2 tomater
- 2 msk hackad gräslök
Paprika ris:
- 4 portioner ris
- 2 gula paprikor
Gör så här
- Koka riset.
- Kärna ur och tärna paprikorna.
- Blanda ner dem i det färdigkokta riset.
- Skär fisken i bitar.
- Häll crème fraiche, saft och skal från citronen samt buljongtärningen i en gryta.
- Koka upp under lock.
- Lägg i fisken.
- Salta och peppra.
- Koka på svag värme tills fisken är vit och fast, ca 5-10 min.
- Klyfta tomaterna och lägg dem i grytan.
- Strö över gräslök.
- Koka upp.
- Servera fiskgrytan med riset och bröd.
Lämna ett svar