Fiskgryta med citron och gräslök

Ingredienser:

  • 400 g torskfilé
  • 1 1/2 dl lätt crème fraiche
  • 1/2 citron, skal och saft
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 tomater
  • 2 msk hackad gräslök

Paprika ris:

  • 4 portioner ris
  • 2 gula paprikor

Gör så här

  1. Koka riset.
  2. Kärna ur och tärna paprikorna.
  3. Blanda ner dem i det färdigkokta riset.
  4. Skär fisken i bitar.
  5. Häll crème fraiche, saft och skal från citronen samt buljongtärningen i en gryta.
  6. Koka upp under lock.
  7. Lägg i fisken.
  8. Salta och peppra.
  9. Koka på svag värme tills fisken är vit och fast, ca 5-10 min.
  10. Klyfta tomaterna och lägg dem i grytan.
  11. Strö över gräslök.
  12. Koka upp.
  13. Servera fiskgrytan med riset och bröd.


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän