Frödinge grillad ostkaka sommarens hetaste dessert

Frodinge grillad ostkaka


Nu finns ett nytt sätt att njuta av den klassiska ostkakan – direkt från grillen.

Ett par minuter på efterglöden och ostkakan är färdig att serveras med färska bär, eller kanske ett spett med grillade frukter och en kula vaniljglass, säger Olof Molander, produktchef på Frödinge.

Svenska folket älskar att grilla, och nu har grilltrenden nått till desserten. Frödinge ostkaka kommer i aluminiumform, och kan därför placeras direkt på grillgallret. Efter ett par minuter är desserten färdig. Ostkakans runda smak och ton av mandel blir en god efterrätt som går att kombinera med många av de svenska fräscha klassiska sommarsmakerna.

Värm på ett par minuter
Den ostkaka som bäst passar att värma på grillen är Frödinge enportionsform (115 g). Den lilla formen blir snabbt jämnvarm utan att brännas vid i botten. Ostkakan värms på svag värme utan lock på förpackningen i 2-3 minuter.

Vilka tillbehör man väljer till ostkakan är en smaksak. Det allra enklaste är kanske att servera ostkakan direkt från grillen med en klick sylt och grädde. Annars har färska svenska frukter och bär en fin syra som matchar den lena ostkakan. Den som vill jobba lite mer vid grillen kan servera ostkakan tillsammans med grillade frukter, kanske banan, ananas eller äpple.

Frödinge ostkaka

– En personlig favorit är ostkaka från grillen med rabarberkompott och en kula vaniljglass. Det är sommarsmaker som passar perfekt ihop, och här kommer ostkakans mandelsmak till sin rätt, säger Olof Molander.

Ninasmat smakjägare testar:

Frödinge ostkaka
Var lite annorlunda efterrätt eller mer tillagningssättet. Men nytänkande och roligt.
Ostkakan är lagom söt och har got ost smak. Man känner en ton av mandel kommer svagt fram som retar smaklökarna på ett bra sätt.
Vi serverade denna med rårörda lingon blev en lagom och uppskattad efterrätt.
Betyg:
4/5

Testat av Ninasmat Nina & David

Etiketter: ,


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän