Frukostbullar med vetegroddar

Goda och nyttiga frallor

Frukostbullar med vetegroddar

Ingredienser:

  1. 1 pkt (50g) jäst
  2. 7 dl lättfil
  3. 2 tsk salt
  4. 2 tsk socker
  5. 1 ½ dl vetegroddar
  6. 6 dl grahamsmjöl
  7. ca 12 dl rågsikt

Gör så här:

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Värm filmjölken till 37 grader och häll lite av den över jästen.
  3. Rör till jästen har löst sig.
  4. Tillsätt resten av filmjölken, salt, socker, grahamsmjöl och det mesta av rågsikten.
  5. Arbeta samman allt till en smidig deg.
  6. Låt degen jäsa ca 30 minuter övertäckt på en rumsvarm och dragfri plats.
  7. Tag upp och knåda degen på ett mjölat bord.
  8. Dela degen i 2 bitar och forma varje bit lite ene längd.
  9. Dela varje längd i 12 lika stora bitar och lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
  10. Låt bullar jäsa under bakduk ytterligare 30 minuter.
  11. Sätt ugnen på 225 grader.
  12. Grädda bullarna mitt i ugnen 12-15 minuter tills de är gyllenbruna och låter ihåliga när du knackar på dem.
  13. Låt dem svalna på galler.

Frukostbullar med vetegroddar



Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän