Goda och nyttiga frallor
Ingredienser:
- 1 pkt (50g) jäst
- 7 dl lättfil
- 2 tsk salt
- 2 tsk socker
- 1 ½ dl vetegroddar
- 6 dl grahamsmjöl
- ca 12 dl rågsikt
Gör så här:
- Smula jästen i en bunke.
- Värm filmjölken till 37 grader och häll lite av den över jästen.
- Rör till jästen har löst sig.
- Tillsätt resten av filmjölken, salt, socker, grahamsmjöl och det mesta av rågsikten.
- Arbeta samman allt till en smidig deg.
- Låt degen jäsa ca 30 minuter övertäckt på en rumsvarm och dragfri plats.
- Tag upp och knåda degen på ett mjölat bord.
- Dela degen i 2 bitar och forma varje bit lite ene längd.
- Dela varje längd i 12 lika stora bitar och lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
- Låt bullar jäsa under bakduk ytterligare 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Grädda bullarna mitt i ugnen 12-15 minuter tills de är gyllenbruna och låter ihåliga när du knackar på dem.
- Låt dem svalna på galler.
Jättegott! Jag hade inget rågsikt hemma så jag tog 1/2 rågmjöl och 1/2 vetemjöl och det gick jättebra det också! Tack tack!
Jättegott! Jag hade inget rågsikt hemma så jag tog 1/2 rågmjöl och 1/2 vetemjöl och det gick jättebra det också! Tack tack!