Fryst chokladmousse med jordgubbar. Efter ungefär 1 timme i frysen så är moussen lätt frysen så att formen lossnar lätt från formarna.
Antal: 2 portioner.
Tid: ca 2 timmar 20 min frys tid ca 1,5 timme.
Svårighetsgrad: Lätt.
Laktosfri: Ja.
Ingredienser:
- 70 g,* 67% choklad Michel Cluizel Cru de Plantation Los Ancones BIO
- 2 ägg
- 8 jordgubbar
Gör så här:
- Äggen ska delas, spara äggulan i en liten skål.
- Vispa äggvitan i en ren glasskål till hårt skum.
- Smält chokladen, i mikron eller över ett vattenbad.
- När chokladen är smält så ska äggulan tillsättas.
- Snabbt ska det gå så det inte stelnar.
- Sen ska chokladblandningen blandas ner med äggvitan.
- Ställ 2 *muffinsformar på en tallrik och häll chokladsmeten i * silikon muffinsformarna.
- Ställ in tallriken i frysen i 1-1 ½ timme så att moussen stelnar.
- Ta en form och vänd moussen upp och ner på en tallrik, ta försiktigt bort formen, servera med skivade jordgubbar.
*Köp i vår butik på Ninasmat.se