Fryst chokladmousse med jordgubbar

Fryst chokladmousse med jordgubbar. Efter ungefär 1 timme i frysen så är moussen lätt frysen så att formen lossnar lätt från formarna.

Antal: 2 portioner.
Tid: ca 2 timmar 20 min frys tid ca 1,5 timme.
Svårighetsgrad: Lätt.
Laktosfri: Ja.

 Ingredienser:

Gör så här:

  1. Äggen ska delas, spara äggulan i en liten skål.
  2. Vispa äggvitan i en ren glasskål till hårt skum.
  3. Smält chokladen, i mikron eller över ett vattenbad.
  4. När chokladen är smält så ska äggulan tillsättas.
  5. Snabbt ska det gå så det inte stelnar.
  6. Sen ska chokladblandningen blandas ner med äggvitan.
  7. Ställ 2 *muffinsformar på en tallrik och häll chokladsmeten i * silikon muffinsformarna.
  8. Ställ in tallriken i frysen i 1-1 ½ timme så att moussen stelnar.
  9. Ta en form och vänd moussen upp och ner på en tallrik, ta försiktigt bort formen, servera med skivade jordgubbar.

*Köp i vår butik på Ninasmat.se

 



Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän