Fusilli Contadina betyder Bondmorans pasta och är en pastarätt som lämpar sig perfekt på hösten när det är svampsäsong

Ingredienser:
- 400 g Barilla Fusilli Integrale (Fullkorn)
- 250 g champinjoner
- 75 g torkad karljohanssvamp
- 0,5 dl olivolja
- 2 peperoncini, torkad och smulad – alternativt 2 krm mald torkad cayennepeppar
- 3 kvistar bladpersilja, grovhackade
- 1 dl torrt vitt vin (alternativt vitt matlagningsvin)
- 3 vitlöksklyftor
- 1 krm salt
Gör så här:
- Blötlägg den torkade svampen i en skål med varmt vatten.
- Värm olivoljan i en stekpanna.
- Hacka vitlöken och lägg i pannan tillsammans med peperoncini eller torkad cayennepeppar.
- Fräs en liten stund.
- Dela champinjonerna i fjärdedelar.
- Ta upp den uppblötta karljohanssvampen och lägg i pannan tillsammans med lite (cirka 2 msk) av vattnet de blötts upp i.
- Tillsätt champinjonerna och den grovhackade bladpersiljan.
- Häll på vinet.
- Låt såsen koka ihop på låg medelvärme.
- Koka fusillin enligt anvisningar på paketet, men ta upp pastan 1,5 min innan koktidens slut.
- Spara pastavattnet.
- Vänd ner fusillin i svampblandningen, och tillsätt 1 dl av pastavattnet för att låta stärkelsen i vattnet hjälpa såsen att bli krämig.
- Värm upp pastan med såsen och koka ihop snabbt.
- Salta efter smak.
- Lägg uppoch garnera med hackad bladpersilja.
- Servera!
Receptbidrag:
Barilla , lagas i tv4´s förkväll tisdag 10/11-09
Lämna ett svar