Fullkornsfusilli med svamp Fusilli Contadina

Fusilli Contadina betyder Bondmorans pasta och är en pastarätt som lämpar sig perfekt på hösten när det är svampsäsong

Fullkornsfusilli med svamp Fusilli Contadina

Ingredienser:

  • 400 g Barilla Fusilli Integrale (Fullkorn)
  • 250 g champinjoner
  • 75 g torkad karljohanssvamp
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 peperoncini, torkad och smulad – alternativt 2 krm mald torkad cayennepeppar
  • 3 kvistar bladpersilja, grovhackade
  • 1 dl torrt vitt vin (alternativt vitt matlagningsvin)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 krm salt

Gör så här:

  1. Blötlägg den torkade svampen i en skål med varmt vatten.
  2. Värm olivoljan i en stekpanna.
  3. Hacka vitlöken och lägg i pannan tillsammans med peperoncini eller torkad cayennepeppar.
  4. Fräs en liten stund.
  5. Dela champinjonerna i fjärdedelar.
  6. Ta upp den uppblötta karljohanssvampen och lägg i pannan tillsammans med lite (cirka 2 msk) av vattnet de blötts upp i.
  7. Tillsätt champinjonerna och den grovhackade bladpersiljan.
  8. Häll på vinet.
  9. Låt såsen koka ihop på låg medelvärme.
  10. Koka fusillin enligt anvisningar på paketet, men ta upp pastan 1,5 min innan koktidens slut.
  11. Spara pastavattnet.
  12. Vänd ner fusillin i svampblandningen, och tillsätt 1 dl av pastavattnet för att låta stärkelsen i vattnet hjälpa såsen att bli krämig.
  13. Värm upp pastan med såsen och koka ihop snabbt.
  14. Salta efter smak.
  15. Lägg uppoch garnera med hackad bladpersilja.
  16. Servera!

Receptbidrag:
Barilla , lagas i tv4´s förkväll tisdag 10/11-09



Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän