Fylld paprika med tonfisk

Ingredienser:

  • 4 Stora paprikor

Fyllning:

  • 1 msk mjölkfritt Margarin
  • 1 Finhackad gul lök
  • 1 1/4 dl Långkornigt ris
  • 2 1/2 dl Vatten
  • 1 burk Tonfisk
  • Salt och svartpeppar *finns hos aromia.se
  • 1/2 dl finklippt persilja
  • 1 msk Kapris

Sås:

  • 1 Gul lök
  • 1 msk mjölkfritt Margarin
  • 1 burk Krossade tomater
  • 1/2 tsk Salt *kryddan finns hos aromia.se
  • Svartpeppar *kryddan finns hos aromia.se
  • 1 Krossad vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk Stött basilika *finns hos aromia.se
  • 1/2 tsk Stött oregano *finns hos aromia.se
  • 1 Smulat lagerblad *finns hos aromia.se
  • 1 Buljongtärning utan gluten och laktos

Gör så här:

  1. Dela och kärna ur paprikorna.
  2. Fräs löken mjuk i matfettet.
  3. Tillsätt riset och späd med vatten.
  4. Koka under tätslutande lock enligt anvisningar för riset.
  5. Blanda i tonfisken delad i små bitar.
  6. Smaksätt med salt och svartpeppar.
  7. Tillsätt persilja och kapris.
  8. Häll riset i paprikorna.
  9. Hacka löken till såsen och fräs i matfettet i en låg serveringsgryta.
  10. Tillsätt tomater, kryddor och buljongtärning.
  11. Låt såsen koka en stund.
  12. Ställ de fyllda paprikorna i såsen och låt alltsammans sjuda på svag värme i ca 20 minuter eller tills paprikorna mjuknat.
  13. Det går också bra att grädda i 225 graders ugnsvärme i ca 30 minuter.
  14. Strö gärna lite riven ost över paprikorna mot slutet av gräddningstiden.


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän