Ingredienser:
- 4 Stora paprikor
Fyllning:
- 1 msk mjölkfritt Margarin
- 1 Finhackad gul lök
- 1 1/4 dl Långkornigt ris
- 2 1/2 dl Vatten
- 1 burk Tonfisk
- Salt och svartpeppar *finns hos aromia.se
- 1/2 dl finklippt persilja
- 1 msk Kapris
Sås:
- 1 Gul lök
- 1 msk mjölkfritt Margarin
- 1 burk Krossade tomater
- 1/2 tsk Salt *kryddan finns hos aromia.se
- Svartpeppar *kryddan finns hos aromia.se
- 1 Krossad vitlöksklyfta
- 1/2 tsk Stött basilika *finns hos aromia.se
- 1/2 tsk Stött oregano *finns hos aromia.se
- 1 Smulat lagerblad *finns hos aromia.se
- 1 Buljongtärning utan gluten och laktos
Gör så här:
- Dela och kärna ur paprikorna.
- Fräs löken mjuk i matfettet.
- Tillsätt riset och späd med vatten.
- Koka under tätslutande lock enligt anvisningar för riset.
- Blanda i tonfisken delad i små bitar.
- Smaksätt med salt och svartpeppar.
- Tillsätt persilja och kapris.
- Häll riset i paprikorna.
- Hacka löken till såsen och fräs i matfettet i en låg serveringsgryta.
- Tillsätt tomater, kryddor och buljongtärning.
- Låt såsen koka en stund.
- Ställ de fyllda paprikorna i såsen och låt alltsammans sjuda på svag värme i ca 20 minuter eller tills paprikorna mjuknat.
- Det går också bra att grädda i 225 graders ugnsvärme i ca 30 minuter.
- Strö gärna lite riven ost över paprikorna mot slutet av gräddningstiden.
Varm tonfisk? Tänka sig att jag aldrig lärt mig äta det… Iskall som i skolans tonfisksallad är däremot görgott!
Varm tonfisk? Tänka sig att jag aldrig lärt mig äta det… Iskall som i skolans tonfisksallad är däremot görgott!