Fylligt mörkt bröd som är saftigt och mättar bra med gojibär
- 11 dl rågsikt
- 2 dl vetegroddar
- 2 dl vetekli
- 2 dl havregryn
- 5 tsk bikarbonat
- 1 ½ tsk salt
- 1- 1 ½dl gojibär
- 1 liter lättfil
- 2 dl sirap
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Blanda ihop allt torrt i en bunke.
- Blanda ihop filmjölk och sirap.
- Tillsätt mjölblandningen och rör försiktigt till en jämn tjock smet
- Smörj 2 1½liters formar väl, häll/klicka i smeten.
- Grädda i nedre delen 1½ timme.
- Täck med folie om de blir för mörka.
- Stjälp upp bröden på galler o låt dem vila inlindade i kökshanddukar.
Tips:
*Vill man göra brödet laktos och mjölkfritt går lättfilen att byta ut till havremjölk.
Ser gott ut. Får bli att prova.
Ett tips är att lägga de torkade gojibären i blöt en stund innan de blandas i smeten.
Se gärna vårt recept på matiga gojimuffins och goji bröd på:
http://www.ninasmat.se/recept/gojimuffins-med-gojibar/
http://aromia.se/wordpress/nyttigt-och-gott-gojibrod/
Tackar för tipset Mattias. Du får återkomma snart vi lägger upp recept på Gojibullar också.
Tackar för tipset Mattias. Du får återkomma snart vi lägger upp recept på Gojibullar också.