Gojibärs bröd

Fylligt mörkt bröd som är saftigt och mättar bra med gojibär

Gojibärs bröd mörkt bröd som innehåller goji
Ingredienser:

  • 11 dl rågsikt
  • 2 dl vetegroddar
  • 2 dl vetekli
  • 2 dl havregryn
  • 5 tsk bikarbonat
  • 1 ½ tsk salt
  • 1- 1 ½dl gojibär 
  • 1 liter lättfil
  • 2 dl sirap

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Blanda ihop allt torrt i en bunke.
  3. Blanda ihop filmjölk och sirap.
  4. Tillsätt mjölblandningen och rör försiktigt till en jämn tjock smet
  5. Smörj 2 1½liters formar väl, häll/klicka i smeten.
  6. Grädda i nedre delen 1½ timme.
  7. Täck med folie om de blir för mörka.
  8. Stjälp upp bröden på galler o låt dem vila inlindade i kökshanddukar.


Tips:
*
Vill man göra brödet laktos och mjölkfritt går lättfilen att byta ut till havremjölk.

Etiketter: ,


Pusha Facebook Skriv ut Skriv ut Tipsa en vän Tipsa en vän