Lätta att göra. Perfekta att frysa in.
Ingredienser:
- 100 g jäst
- 50 g smör
- 1 liter filmjölk
- 2 tsk salt
- ca 1,5 l grahamsmjöl
- ca 0,5 l vetemjöl
Gör så här:
- Smula sönder jästen direkt i degbunken.
- Smält smöret i en kastrull.
- Tillsätt filmjölken och låt blandningen bli fingervarm ca 37 grader.
- Häll den ljumma mjölkblandningen över jästen och rör om så den löser sig.
- Tillsätt salt, grahamsmjöl och största delen av vetemjölet.
- Arbeta ihop allt till en deg.
- Arbeta degen smidig och låt den sedan jäsa övertäckt i ca 30 min.
- Arbeta ihop degen i degbunken.
- Tillsätt ev. lite mer vetemjöl.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig.
- Dela degen i 4 delar.
- Rulla dem till längder och dela varje längd i 10 delar.
- Baka ut dem till runda bullar och lägg på smorda plåtar.
- Låt dem jäsa till nästan dubbel storlek, ca 30 min. Grädda i ugn vid 225 grader ca 12 min.
- Låt bullarna kallna på galler under bakduk.
Lämna ett svar